Meteornätter med paddling o treetents 12-13 Augusti

Laddar Evenemang

Se meteorskur som ljusstreck och kallas lyriderna som återkommer varje år och har gjort det i 2000 år, det är när en meteorid som faller med hög hastighet in i jord atmosfären där den brinner upp och då syns som ett ljussken på himlen.

Meteorskuren Perseiderna. Det är en av de bästa att observera. Vid ett bra år kan det komma upp till 60 meteorer per timme. Månen är upplyst till ca. 60%. Titta mot stjärnbilden Perseus, det är kometen Swift-Tuttle som är ursprunget till meteorerna och upptäcktes officiellt 1862.

Passa på om det är klar himmel att paddla ut och se skådespelet. Vi kommer även att bo i Tree tents under natten om ni vill eller bara glida ut med kajakerna och gå iland på någon Ö där man kan ligga på klipporna och blicka upp på himlen.

Den kommer att vara som bäst 12-13 Augusti med peak den 12 Aug. men även synas några dagar innan och efter. För att boka kajaker eller treetents; kontakta oss via mail eller telefon. Vi kommer att gå ut veckan innan med officiell inbjudan när vi har en säker väderprognos.

All utrustning ingår men ta med mat och dryck för middag med tillbehör och frukost, vi har gasolkök. Vill ni låna sovsäck så går det bra. ta med varma kläder och bra kläder att paddla i som vi har under utrustning  på hemsidan

Pris 800:- per person med treetent och guide. Boka via mail: ostkustenkajak@telia.com, begränsat antal platser till max 10 st.

stjarnor_ostkustenkajak-min